Anita Weststrate is de oprichter van Sparko (okt 2014). Daarvoor heeft ze meer dan 25 jaar gewerkt in verschillende functies, in verschillende bedrijven, in binnen- en buitenland, als medewerker, als manager, als trainer en als lid van de Ondernemingsraad.

Met dezelfde bezieling en oplossingsgerichte aanpak waarmee ze zich altijd heeft ingezet, zet ze nu haar ervaring en vaardigheden in om het bedrijfsleven vernieuwende impulsen te geven.

Sparko is mede geïnspireerd door de maatschappelijke ontwikkelingen en de vele gesprekken met mensen uit het bedrijfsleven. De wereld verandert in een rap tempo en onze (economische en financiële) structuren ontkomen niet aan hervorming. De corona crisis heeft een versnelling hierin gebracht. In het bedrijfsleven groeit ook de behoefte aan dialoog, nieuwe oplossingen en ouderwetse bezieling. Creativiteit zit volop in de lucht, …nu nog inademen!

De kracht van Anita zit niet alleen in haar persoonlijkheid en ‘hart voor de zaak’ maar ook in haar competenties op het gebied van communicatievaardigheden, leidinggeven en begeleiden, talenkennis, Lean Six Sigma, kennis van bedrijfsprocessen en van het reilen en zeilen in een Ondernemingsraad.

In de rol van Communicatie- en Teamcoach legt Anita snel de vinger op de zere plek waarna een team weer kan als één verder kan.