‘Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten. Wees je er dus van bewust dat de ontvanger iets anders kan begrijpen dan de zender bedoeld heeft.’

Communicatie 

Communiceren doen we non-stop. Ook zonder iets zeggen, spreken we boekdelen via ons gezichtsuitdrukking of lichaamshouding. Zelfs onze woordkeuze, toon van onze stem en hoe we ergens over denken, of we positief of negatief gestemd zijn, … alles is communicatie en alles is van invloed. Onze gedachten uiten zich in ons gedrag.

Het woord ‘lichaamstaal’ krijgt nog meer diepgang: ons lichaam vertelt hoe we ons voelen, maar voelt ook duidelijker de bedoelingen van een ander aan. Zit je op elkaars golflengte? Ook deze vraag gaat verder dan je denkt: golflengtes bepalen nog meer de mate van aantrekking en dus ook van…. afstoting! Alles is trilling.

Communicatie betekent verbinden. De energie van woorden, kleuren, symbolen, frequenties, en vormen zijn bepalend, indrukwekkend en mysterieus tegelijkertijd…

Teamhealing: (weer) één team worden

In de waan van de dag is er zelden tijd voor zelfreflectie, als individu en als team. Daardoor worden teams op den duur als los zand. Maar om te bouwen heb je stevige klei nodig! Verbindende gesprekken ontstaan door boven de dagelijkse operatie uit te stijgen. Ik daag je uit om jezelf te overtreffen. Om te kunnen verbinden, gebruik ik geen methoden waarbij mensen in hokjes gezet worden maar juist vanuit een holistisch perspectief. Vanuit de situatie van het moment werk ik toe naar hogere teamspirit en haal het beste uit de mensen naar boven. ‘High vibe’ noemen we dat bij Sparko!

Sparko geeft meer diepgang in communicatie en begeleidt zo naar Teamhealing.

 

 

Woordvoerder van de stilte

Stilte is veelzeggend. Woorden inslikken of juist klagen: beiden zijn slecht voor je gezondheid. Stilte kan relaties aantasten. Ik creëer een veilige omgeving en durf stiltes te doorbreken op een respectvolle manier. Snel en doortastend tot de kern komen en daarna van binnenuit aan de slag met oplossingen. Zo komt het team weer in een positieve creatie flow.

Sparko verbindt mensen door energetische blokkades te benoemen en op te ruimen.