Een paar jaar geleden was ik in Engeland in de maand november. De kerstkaartverkopen waren al volop begonnen. Ik vond dat er vreemde kaarten tussen zaten, met kinderlijke tekeningen. Er stond op ’12 Days of Christmas’. Ik kon daar niets mee dus liet ze liggen. Het jaar daarna, in december, was er hier in de buurt een lezing over ’12 Days of Christmas’. De tweede keer dat het op mijn netvlies kwam! Ik ging naar die lezing en leerde dat er een boeiend verhaal schuilging achter die plaatjes. Eerst een verhaal over geschiedenis en als tweede over symboliek in religie. Als laatste, derde aspect, is er nog een diepere symbolieke betekenis en die gaat over ‘de geboorte van de spirituele mens in onszelf’. Nu is het weer december en komen de 12 Days of Christmas voor de derde keer in mijn leven voorbij: Over de eerste twee aspecten heb ik een korte uitleg gemaakt op youtube. Drie keer is scheepsrecht!

Fijne Kerstdagen en een Gelukkig 2017 toegewenst!