Transformatie SparkoIn de laatste week van februari 2016 was in Trouw te lezen dat de jonge dominee Ruben van Zwieten zoveel succes heeft met het huis voor zingeving en ontmoeting op de Amsterdamse Zuidas, dat hij nu in Rotterdam een tweede vestiging opent. In een ontspannen sfeer biedt hij het zakenleven een moment van bezinning en inspiratie met een knipoog naar (de symboliek) van de Bijbel.

Ik werd heel blij van dit nieuwsbericht! Voor mij staat dit concept en vooral het succes ervan, symbool voor de transformatie:

• Trans: mensen onderweg naar zingeving, bezinning en ontmoeting met elkaar. Vanuit verbinding gaat positieve energie stromen!

• Formatie: de vormen veranderen: geen kerkgebouw, maar een zakencentrum; geen monoloog, maar dialoog; Geen religieus etiket, maar wel spirituele inspiratie.

De behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en bewustwording buiten de ge-effende paden, heeft niet alleen gevolgen voor de kerkgebouwen. Het beïnvloedt ook ons economische denken op een positieve manier. De kwartjes vallen al luid: winstbejag ten koste van alles en iedereen, vernietigt zichzelf … vroeg of laat. Door samen te bezinnen, komt weer ruimte voor bezieling, van waaruit gezonde economische systemen opgericht kunnen worden.

Een kritische massa is het minimale aantal mensen dat nodig is om tot een kettingreactie te komen. Er wordt wel eens gezegd dat 144.000 zielen nodig zijn om het verschil te maken. Doe je ook mee? Informeer naar meer! info@sparko.nl