Sparko betekent Vonk in het Esperanto. De vonk die in beweging zet. De vonk waarmee het begint. De vonk die energie geeft. Wat zet jou in beweging?

Het logo symboliseert de drie peilers waar het volgens Sparko écht om draait: verantwoordelijkheid nemen, keuze maken en verbinden met elkaar. Met een uitgebalanceerde mix van deze drie kom je verder!

Sinds de oprichting in 2014 gaat de slogan over zelfbewust in evenwicht zijn:  Werken met Ziel & Zakelijkheid! Als je in balans bent, laat je je niet gek maken. Vanaf 1 januari 2019 is het BalanZZ® Keurmerk in het leven geroepen, dat staat voor de erkenning ‘Wij werken met Ziel & Zakelijkheid’. Dit keurmerk is mede geïnspireerd door de generatie Millennials. Daarom is Sparko ook actieve sponsor van Bravico , een nieuw initiatief van Irene Campfens.

Sparko is opgericht door Anita Weststrate en is Instituut voor Vernieuwend Ondernemen. Op zoek naar nieuwe vormen van samenwerken, wordt Sparko steeds meer een Alliance van authentieke professionals. Ieder met zijn eigen expertise en passie. Ook BalanZZ®Keurmerk is tot stand gekomen door nauwe samenwerking.