Ben jij de baas over je eigen werk ?
De eerste stap om leiding te geven aan je eigen werk, is jezelf verantwoordelijk te maken voor wat je doet. Dat kan als je hiervoor de vrijheid krijgt. Als je er zelf niet meer uitkomt, of het nu gebrek aan tijd, prioriteit of know-how betreft : geef je grens aan. Je grens stellen maakt jou sterk in je kwetsbaarheid : je wordt er betrouwbaarder door want mensen weten dat je eerlijk bent, ook over jezelf. Dit heet “Freedom with Responsability”

Voor het nemen van verantwoordelijkheid, krijg jij ook weer vrijheid terug. Dus :

Verantwoordelijkheid = Vrijheid

Ben jij een ster in samenwerken ?
Bij samenwerken, binnen je team of tussen teams, krijg je al gauw te maken met een bont gezelschap. Bovendien is ‘ziel & zakelijkheid‘ niet bij iedereen in balans. De grootste valkuil is om je te ergeren, te roddelen, te negeren of te pesten. Niet doen! Als je jezelf hierop betrapt, zeg dan tegen jezelf : «Net als ik, probeert deze collega op eigen manier het beste ervan te maken » en wees verdraagzaam. Door een ander te verdragen, kun je ook je eigen zwakke plekken beter verdragen en dat geeft (ook innerlijke) vrede. Het is duidelijk dat vrede niet gratis is : je moet er echt moeite voor doen!

Verdraagzaamheid = Vrede


De magische formule voor wereldvrede is dan ook :

Verantwoordelijkheid + Verdraagzaamheid = Vrijheid + Vrede

Verantwoordelijkheid te nemen en verdraagzaam te zijn, is onze prijs voor vrijheid en vrede. Goed voorbeeld doet volgen !
Sparko ondersteunt en begeleidt …naar leiderschap!