Wat zegt dit waar gebeurde verhaal over jou en mij?

Een meisje van 4 uit Eindhoven mag van de AH bloemen en planten rond brengen bij oudere (eenzame) mensen. Zo gaan bloemen, die uit het schap moeten, niet in de kliko maar – gratis- naar huiskamers.  Het verhaal heeft heel veel mensen aangenaam verrast en ze kreeg zelfs een medaille. Ik ben vooral verrast, dat we massaal zo verrast zijn: we weten toch al lang dat er veel verspild wordt en dit hadden we als volwassenen toch ook kunnen bedenken?

Wegkwijnen
Voor ieder mens, ook voor jou en mij, is het gemakkelijk om weg te kwijnen als je in een isolement raakt. Dit onderwerp zien we vaak terug als het gaat om ouderen, maar vergeet niet de jongeren en of mensen die langdurig geen werk hebben! Ik vraag me af: Waar kunnen jongere mensen zich melden om in aanmerking te komen voor een bezoek van het bloemenmeisje?

Alchemie: veranderen in goud
Dit meisje is puur en kwetsbaar en laat mensen smelten: dat is haar kracht! Een oudere dame had ook wel eens gevraagd of ze iets mee mocht nemen wat over datum was, maar kreeg dat niet voor elkaar. In dit bloemrijke verhaal, lezen we hoe anders de wereld is als we het ’economisch belang’, vergeten, al is het maar een beetje, al is het maar voor even. Ik vraag me af: Zijn het deze jonge kinderen die onze economische systemen met zachte hand omsmelten naar de nieuwe, betekenisvolle, economie?

En nu?
De vraag is hoe lang het bloemenmeisje en AH dit initiatief volhouden en hoe groot de olievlek zal worden. Ik vind het interessant om dit soort bewegingen te volgen. Want iedere beweging brengt weer een nieuwe beweging op gang. De kunst is om mee te gaan op de golven…