In het bedrijfsleven groeit de behoefte aan dialoog, nieuwe oplossingen en ouderwetse bezieling. Creativiteit zit volop in de lucht, …nu nog inademen!

Wat is vernieuwend ondernemen en waarin begeleidt Sparko?

Sparko is zelf vernieuwend aan het ondernemen door los te laten in plaats van krampachtig jagen. Vernieuwend door eigen creativiteit ruimte te geven in plaats van de geijkte paden, d.w.z. paden van een ander die niet mijn pad zijn, te bewandelen. Stoppen met kopieergedrag en van binnenuit opnieuw én authentiek vormen.
Voor ieder bedrijf is het resultaat van het vernieuwend ondernemen een ander product of dienst, maar de weg ernaar toe is hetzelfde: een innerlijke reis van een collectiviteit. Dit proces kun je niet forceren, want inzichten vallen je toe als jij (mens of organisatie) er zelf aan toe bent. Je kunt wel de tijd, als in synchroniciteit, mee laten werken. Daarin begeleidt Sparko.

Waarom de OR?

Iedere onderneming heeft haar eigen vernieuwingskracht in zich. Sparko begeleidt erin om deze vernieuwingskracht naar buiten te laten komen, via de eigen werknemers. In de grotere ondernemingen gebeurt dit via de Ondernemingsraad: de afspiegeling van de werknemers, die het hart van de organisatie zijn. Zo wordt de OR een vitaal ORgaan binnen de organisatie.

Waarom de Directie?

Je kunt stellen: ‘Onder druk wordt alles vloeibaar’. Hiermee bedoel ik niet alleen dat regels in verschillende situaties op een andere manier gehanteerd worden. Nee, het gaat verder. Ook de relaties binnen Directies staan daardoor meer onder druk. Juist dan helpt het om een moment van bezinning in te lassen en weer een eenheid met elkaar en alle medewerkers te vormen.

Hoe werkt Sparko?

Sparko maakt je bewust van verschillende aspecten van jezelf en je team door in te spelen op de woorden die wel en niet gezegd worden in een gesprek (zie Communicatie). Geen boekjes of tools. Door volledig aanwezig te zijn en vanuit het hart te spreken (zie Filosofie). Direct in en met de praktijk werken. Met haar eigen stijl en spelvormen brengt ze de dialoog boven de dagelijkse operationele gesprekken uit. Synchroniciteit, oftewel toeval, speelt ook een eigen rol in het geheel. Door met haar helicopterview te kijken, wordt de OR aangemoedigd om ook haar horizon te verleggen. Je kunt het ‘Transformational presence’ noemen.

 

Is dit ook voor andere teams geschikt, ook als dat geen OR of Directie is?

Jazeker!

Waarom vind ik op de website geen informatie over tarieven?

Voor open bijeenkomsten wordt de prijs aangegeven. Voor de andere activiteiten (Cursus Teamcohesie, Workshops en Gespreksbegeleiding) geldt een passende offerte, want dat is altijd maatwerk. Tevens houden we rekening met het feit dat discretie wat betreft tarief en reclame door de klant op prijs wordt gesteld.

Mijn vraag staat hier niet bij. En nu?

Die kans is groot, want deze website is maar klein. Neem gerust contact op met Anita Weststrate per email, telefoon (+31 (0)6 54 940 968) of contactformulier. Mocht ze niet direct telefonisch beschikbaar zijn, laat je berichtje achter. Je krijgt zo snel mogelijk reactie.