De schommelingen van de bitcoin zijn duizelingwekkend! De enorme pieken en dalen in een korte periode zijn symbolisch voor onze toekomst. De tijd lijkt  steeds sneller te gaan en daarmee ook de veranderingen. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Wil je als bedrijf futureproof zijn? Sleutel dan aan je wendbaarheid, zo voorkom je dat je bedrijf over de kop gaat.

In drie verschillende stappen:

  1. Breng je processen in kaart en onderzoek waar het efficiënter en beter kan
    Blijf waarde toevoegen voor de klant: uiteindelijk betaalt de klant.
  2. Motiveer je personeel om hun talenten verder te ontwikkelen
    Er zijn zoveel mogelijkheden om van elkaar te leren, zonder extFutureproof by Sparkora budget
  3. Zoek verschillende markten om financiële schommelingen te beperken
    Innoveer en ga naar buiten om je nieuwe klanten te ontmoeten.

 

Een organisatie = de optelsom van individuen
Werkvloertaal is een jong bedrijf dat in twee jaar van 5 naar 22 werknemers groeide, dankzij hoge kwaliteit in dienstverlening en innoverende concepten. Hoe gaat het in 2018 verder? Externe factoren, politiek en economisch, kunnen voor grote pieken maar ook voor diepe dalen zorgen. Irene Haisma, oprichter van Werkvloertaal en echte onderneemster, anticipeert! Maar waar begin je dan? Stap 1, de processen zijn in kaart. Daarna stap 2: in januari 2018 kreeg ik de opdracht om  talentontwikkeling te begeleiden. Want tja…wendbaarheid van een organisatie staat en valt nu eenmaal met de talenten de individuele deelnemers.

Terwijl ik hiermee aan de slag ga, kan deze onderneemster zich weer richten op innovatie en verkoop.

Stel … je leeft in een wereld zonder geld
Kijk eens om je heen: steeds meer transacties gebeuren al met gesloten beurs.  Ik bedoel: portomonnee. In een  wereld waar geld naar de achtergrond verdwijnt, komt talent naar voren:  jouw talent is je ruilmiddel. Gaan we terug in de tijd?

Mijn advies: koop geen bitcoins, maar wordt flexibel. Staan bovengenoemde stappen ook op jouw To Do lijst of valt er een kwartje ? Laten we elkaar dan even ontmoeten!