sparko

Organisaties en ondernemingsraden spelen nu kort op de bal: vanwege de corona-crisis moet er veel en snel geregeld worden. Waar een half jaar geleden de krapte op de arbeidsmarkt voor hoofdpijn zorgde, krijgen we nu buikpijn van de banen die verloren (dreigen te) gaan. Externe factoren schudden aan alle systemen: de wereld verandert nu sneller dan ooit tevoren. Voor ondernemingsraden is dit hét moment om hun betrokkenheid en expertise te laten zien. Hoe dan? Door mee te zeggen, maar vooral mee vooruit te denken in scenario’s. Want de scène is veranderd en niets doen is geen optie. Maar…waar wil je beginnen?

Bewust worden van de maatschappelijke ontwikkelingen is alvast de eerste stap. Daarna: wat betekent dat voor jou persoonlijk, voor jou als medewerker, voor jou als lid van de OR? En vooral: voor jouw organisatie? Ik begeleid ondernemingsraden op een professionele manier om deze stappen te zetten. Waarom? Ik geloof dat ondernemingsraden nog onvoldoende hun eigen kracht ervaren om hun organisatie beter te maken. Een ondernemingsraad is het hart van de organisatie.
De sleutel is dan ook om spiritueel leiderschap te ontwikkelen, niet zweverig maar met beide benen op de grond! Dit is de tijd!

Hoe? Ieder mens en organisatie is uniek en er bestaat, zeker in deze tijden, geen one-size-fits-all-oplossing. Mijn begeleiding is dan ook maatwerk: doen / bespreekbaar maken wat op dat moment nodig is. Ook online. Bovendien is het resultaat geen product maar een nieuwe ontwikkeling. Tijdens een kort kennismakingsgesprek vertel ik je er graag meer over!